Cele 5 beneficii a BCAA care-l fac indispensabil

Dacă ești un iubitor de fitness, probabil că ai auzit despre BCAA - (aminoacizi cu lanț ramificat) este numele englez pentru cei trei aminoacizi cu lanț ramificat leucină, izoleucină și valină. Dar la ce folosește BCCA? Citește mai departe pentru a descoperi cele 5 beneficii pe care le oferă!

În corpul uman, există 20 de aminoacizi diferiți, 9 dintre ei fiind considerați aminoacizi esențiali, deoarece organismul nu îi poate produce singur, aceștia fiind obținuți din alimente (pui, pește, lapte, brânză, ouă, nuci etc.) sau suplimente.

BCAA conține trei aminoacizi esențiali cu un lanț ramificat: leucină, izoleucină și valină. Acești trei aminoacizi sunt utilizați pe scară largă și sunt foarte populari în lumea fitness-ului și culturismului. Iată 5 beneficii principale a BCAA.

1. Creșterea și menținerea masei musculare

BCAA este unul dinte cele mai populare suplimente alimentare pentru creșterea și menținerea masei musculare. Leucina stimulează sinteza proteinelor musculare, un proces fundamental pentru formarea mușchilor.

Un studiu a demonstrat că utilizatorii care au consumat 5,6 grame de BCAA după antrenamente aveau cu 22% mai multe șanse de a crește sinteza proteinelor musculare.

2. Reduce durerile musculare

Unele studii arată că BCAA ajută la reducerea durerilor musculare post-antrenament, care apar de obicei între 12 și 24 de ore după antrenament și pot dura până la 72 de ore.

În plus, s-a dovedit că BCAA reduc leziunile musculare și accelerează recuperarea musculară.

3. Reduce oboseala post-antrenament

BCAA este un supliment excelent pentru combaterea oboselii post-antrenament, dar și pentru îmbunătățirea performanței din timpul antrenamentului. Cu toții ne dorim un antrenament eficient, nu-i așa?

4. Previne atrofia musculară

BCAA previne atrofia musculară, care este reducerea masei musculare. Acest lucru se întâmplă din cauza slăbiciunii musculare. Atrofia musculară este un semn al malnutriției, dar poate fi evitată cu suplimente de bună calitate și alimentație adecvată.

5. Efecte benefice asupra sănătății

BCAA are și efecte pozitive asupra sănătății, și anume în cazul persoanelor care suferă de probleme hepatice și hipoglicemie, le poate ameliora simptomele.

Studiile clinice au demonstrat că BCAA reduc simptomele cirozei ficatului - o boală hepatică cronică și degenerativă. În plus, aminoacizii leucină și izoleucină scad nivelul glicemiei.

De ce e Ultimate BCAA de la PowGen cel mai bun?

Ultimate BCAA conține un raport perfect între leucină, izoleucină și valină 2: 1: 1. Amestecul este de asemenea îmbogățit cu multe vitamine și minerale esențiale pentru dieta ta: magneziu, zinc, vitamina D3, B6 și B. Este aliatul ideal pentru îmbunătățirea rezultatelor antrenamentelor, creșterea masei musculare, reducerea durerii și leziunilor musculare și reducerea oboselii după antrenament. Amestecă doar 2 măsuri (5,8 g per porție) de pulbere cu 200 ml de apă și bucură-te de efectele sale, precum și de gustul plăcut de portocală înainte sau după antrenament.

Produse pentru tine

REGENERARE MUSCULARĂ
-35%
Preț special 103,00  RON Preț obișnuit 158,00  RON
Vezi produsul