Creatina - mai mult decât un constructor de mușchi

Creatina se găsește în mod natural în mușchii noștri, precum și în creier, rinichi și ficat. Deși există multe forme ale acesteia pe piață, una dintre cele mai bine cercetate și validate științific este creatina monohidrată. Nu este doar eficientă și sigură de utilizat pe termen lung, dar poate avea și beneficii pentru sănătate. Însă ce face de fapt?

Ce face creatina?

Rolul său principal este de a stimula producția de energie în celule. Funcționează ajutându-te să-ți recapeți moleculele de energie numite ATP (adenozina trifosfat) - cea mai de bază formă de energie a celulelor. Nu ai o cantitate nelimitată de ATP și se epuizează foarte repede atunci când faci un antrenament intens sau haltere.

Creatina ajută la recuperarea mușchilor și creșterea masei musculare noi, precum și hidratează mușchii și reducedefalcarea musculară. În termeni simpli - te ajută să menții și să câștigi masa musculară.

Mai multă creatină - mai multă energie

Cu cât ai mai multă creatină, cu atât mai mult ATP îți pot produce mușchii în timpul unui antrenament de intensitate mare. ATP, de obicei, se epuizează după 8-10 secunde de activitate de intensitate ridicată - administrarea de creatină monohidrată prelungește acest timp.

Conform mai multor studii, consumul unui supliment de creatină monohidrată poate îmbunătăți performanța cu până la 15% în timpul antrenamentelor de intensitate ridicată. O îmbunătățire de asemenea dimensiuni ar putea lua luni (chiar ani) pentru a fi atinsă doar cu ajutorul antrenamentului. Dacă ai depozite scăzute de creatină (dacă ești vegetarian, vegan sau mai în vârstă), poți observa schimbări și mai remarcabile.

De unde să iau creatină?

Ai nevoie de aproximativ între 1 și 3 grame de creatină pe zi, și mai multă dacă ești foarte activ fizic. Aproape jumătate din aceasta este sintetizată de corpul tău și cealaltă jumătate se obține din dieta ta. Cele mai bogate surse de creatină sunt carnea roșie și peștele.

Dacă dorești să te asiguri că primești suficientă, îți recomandăm să consumi un supliment de creatină monohidrată de calitate înaltă.

PowGen Essenital Creatine cu creatină monohidrată

Acest produs va schimba modul în care te antrenezi și te va face mai puternic, mai rapid. Essenital Creatine va:

  • Stimula recuperarea și creșterea mușchilor
  • Îmbunătăți performanța
  • Crește masa musculară
  • Stimula un antrenament mai lung și mai intensiv

Produse pentru tine

-35%
Preț special 129,00  RON Preț obișnuit 198,00  RON
Vezi produsul