Dieta ketogenică fără suficientă L-carnitină nu funcționează

Experții au concluzionat că în timpul dietei ketogenice s-ar putea ajunge la deficiență de L-carnitină. Fără aceasta, arderea grăsimilor nu se produce. De ce se ajunge la deficiență și ce este de făcut?

Aminoaciul L-carnitină este esențial în procesul de ardere a grăsimilor. Acesta este responsabil  cu transportul grăsimilor în acea parte a celulei unde au loc arderile- mitocondrie. Doar aici se poate utiliza grăsimea pentru producția de energie.

În condiții normale de alimentație, rareori se ajunge la lipsă de L-carnitină. În cazul dietei ketogenice nevoia de L-carnitină crește atât de mult, că uneori se ajunge la carențe.

În lipsa L-carnitinei, arderea grăsimilor nu are loc

Scopul dietei ketogenice este reducerea aportului de carbohidrați  și creșterea aportului de proteine și grăsimi de calitate. Astfel, vom forța organismul să utilizeze ca grăsimile casursă principală de energie. Ca rezultat, vom începe să pierdem excesul de kilograme în plus și să ne modelăm corpul. În lipsa L-carnitinei, procesul de ardere al grăsimilor se oprește.

Probabil că și tu că ai observat că dieta ta ketogenică după un anumit timp nu mai funcționează cum trebuie și nu mai aduce rezultatele dorite.

De ce se ajunge la deficiență de L-carnitină?

L-carnitina este un aminoacid esențial. Acest lucru înseamnă că îl putem produce singuri în organism. În condiții normale, 25% din doza zlinică de L-carnitină este la nivelul ficatului și a rinichilor, restul trebuie adus în organism prin aport alimentar.

Pentru ca organismul să aibe un aport normal de L-carnitină trebuie să:

1) Consumi alimentele potrrivite

Pentru a stimula sinteza naturală de L-carnintină în organsim este nevoie să consumăm suficietă hrană bogată în aminoacizii metionină și lizină și cele 3 vitamine care acționează ca și cofactor: vitamina B3, B6 și C.

Dacă eliminăm carbohidrații din alimentație atunci nu vom aveam un aport suficient din aceste vitamine.

Pentru sinteza carnitinei este nevoie și de fier, element care este în general suficient într-o dietă ketogenică.

2) Ficatul să aibe o funcție normală

Principala sursă de L-carnitină în alimentație este cea animală, mai ales carnea. Pentru o absorbție bună este important ca sistemul digestiv să funcționeze optimal. Pentru o sinteză naturală este nevoie ca ficatul și rinichii să funcționeze bine.

Din nefericire pe întreg globul  circa 35% dintre oameni suferă de ficat gras. Ceea ce înseamnă că ficatul nu funcționează în parametrii optimi și de asemenea că L-carnitina nu se sintetizează normal.

Bucură-te de puterea L-carnitinei- arde grăsimile intens și definește-ți mușchii

L-carnitina contribuie la intensificarea arderii grăsimilor și stimulează regenerarea după antrenament. În combinație cu guarana, efectul de ardere a grăsimilor este maxim.

În capsulele PowGen L-Carnitine Max Power  de la PowGen  am combinat cea mai puternică formă de L-carnitină și guarana. De aceea PowGen L-Carnitine Max Power va funcționa indiferent de dieta și îți va oferi doza necesară de L-carinitnă pentru ca metabolismul tău să fie acclerat și arderea grăsimilor maximă.

Produse pentru tine

ARDEREA GRĂSIMII / ENERGIE
-50%
Preț special 79,00  RON Preț obișnuit 158,00  RON
Vezi produsul