De ce e MCT cel mai bun combustibil atunci când urmezi o dietă ketogenică

Pe scurt, trigliceridele cu lanț mediu (MCT) pot fi utilizate pentru energie super rapid, fără a fi nevoie de bilă și enzimă lipază pentru dizolvare și nu este nevoie ca L-carnitina să fie arsă pentru energie. Acest lucru le face total diferite în comparație cu majoritatea grăsimilor pe care le consumăm, și anume trigliceridele cu lanț lung.

Să începem cu elementele de bază: atunci când urmăm o dietă ketogenică, reducem dramatic cantitatea de carbohidrați pentru a forța corpul să înceapă să folosească grăsimi pentru energie în loc de zahăr (din carbohidrați). Corpul tău (mai precis ficatul) transformă grăsimile în corpi cetonici, molecule care furnizează energie celulelor noastre în absența zahărului.

De ce corpul nu folosește grăsimile direct? Pentru că nu pot intra în creier la fel cum zahărul (glucoza) sau corpii cetonici. Iar creierul este un organ flămând, deci are nevoie de o aprovizionare constantă cu glucoză - sau corpi cetonici.


MCT te ajută să intri în cetoză mai rapid

Cercetările* arată că, cu MCT, îți ajuți corpul să atingă starea de cetoză (generarea de corpuri cetonice) mai rapid și, de asemenea, utilizezi energia derivată din corpuri cetonice mai rapid (în comparație cu consumul de grăsimi „obișnuite”, care sunt în mare parte trigliceride cu lanț lung). Astfel, vei scurta, de asemenea, faza de adaptare atunci când corpul trece de la dependența de glucoză la utilizarea preferențială a corpurilor cetonice.


Mai puține simptome de gripă keto

Acest lucru înseamnă că, de asemenea, vei experimenta simptome mai puțin pronunțate ale așa-numitei gripe keto, și anume: mai puțină oboseală, mai puține crampe musculare și mai puține dureri de cap. Cum vine asta? Deoarece MCT sare rândul când vine vorba de absorbție și utilizare de către organism - aceste molecule sunt suficient de mici pentru a nu avea nevoie de toate echipamentele biochimice pentru a le face disponibile așa cum necesită grăsimile obișnuite.
Sunt absorbite rapid și sunt disponibile ușor pentru energie, la fel ca zahărul.

DIFERENȚĂ MAJORĂ ÎNTRE MCT și LCT (TRIGLICERIDE cu lanț lung = majoritatea pe care le consumăm)

 MCT

 LCT

 • Lanț mediu = moleculă mai mică = utilizare rapidă și simplă de către corpul nostru
 • Lanț lung = moleculă mai mare = durează mai mult timp pentru a fi utilizat de corpul nostru
 • Utilizat preferențial pentru energie
 • Utilizat preferențial pentru rezervele de grăsime
 • Absorbit direct (de la intestin prin circulația sanguină la ficat)
 • Drumul lung prin sistemul limfatic până la circulația sanguină către ficat
 • Nu este nevoie de bilă (pentru a împărți/ emulsiona în picături mai mici de grăsime)
 • E nevoie de bilă
 • Nu este nevoie ca enzima lipaza să le distrugă în continuare
 • Este nevoie de lipază
 • Nu este nevoie de L-carnitină
 • L-carnitina necesară pentru a le transporta în mitocondrii (mașina de ardere a grăsimilor și de producere a energiei din celulă)

Dar ține minte, majoritatea grăsimilor pe care le mănânci sunt încă de lanț lung, așa că vei avea nevoie de multă carnitină!
MCT te va ajuta să-ți atingi obiectivele mai repede.

KETO Drink este stimulatorul energetic de care ai nevoie în timpul unei diete keto. Nu numai că conține ulei MCT de înaltă calitate derivat din nucă de cocos, dar și magneziu care previne crampele musculare, ceai yerba (mate) împotriva oboselii mintale sau fizice și toate cele 13 vitamine esențiale. În acest fel, te ajută să depășești o potențială deficiență de vitamine. Și anume, atunci când urmezi o dietă ketogenică reduci dramatic cantitatea de carbohidrați, care sunt și surse bogate de vitamine.


Nu în ultimul rând, cu ajutorul colinei, sprijină organul principal responsabil de producerea corpilor cetonici - ficatul. Acesta sintetizează, de asemenea, L-carnitina, aminoacidul de care ai nevoie pentru a arde majoritatea grăsimilor pe care le consumi (care sunt, cum am spus mai înainte, grăsimi cu lanț lung), deoarece este vehiculul care le transportă la cuptoarele celulelor - în mitocondrii. În plus, ficatul produce și bilă, lucru absolut crucial pentru utilizarea majorității grăsimilor pe care le consumi (din nou, sunt LCT).


Evident, în timpul dietei ketogenice vrei să ai mare grijă de ficatul tău. KETO Drink are grijă de tine.


_____________________________________________________________________________________
* Cliff J. d C. Harvey, Grant M. Schofield, Micalla Williden, and Joseph A. McQuillan, “The Effect of Medium Chain Triglycerides on Time to Nutritional Ketosis and Symptoms of Keto-Induction in Healthy Adults: A Randomised Controlled Clinical Trial,” Journal of Nutrition and Metabolism, vol. 2018.

Produse pentru tine

ARDEREA GRĂSIMII / ENERGIE
-22%
Preț special 69,00  RON Preț obișnuit 89,00  RON
Vezi produsul