Retenția de apă este o problemă generală

Să zicem că slăbești 1kg de grăsime în 14 zile. Este un rezultat grozav, dar poate fi ascuns dacă te uiți în oglindă sau te urci pe cântar, deoarece corpul tău reține apă (este reacția corpului tău când celulele elimină hormonii și toxinele). Slăbirea din grăsime poate fi vizibilă doar dacă și excesul de apă este eliminat din corp.

Apa reprezintă aproape 60% din greutatea ta. În fiecare zi pierzi și pui înapoi aproximativ 3 litri. În unele zile reții mai mult, în altele mai puțin. Retenția de apă se manifestă sub forma de mâini, glezne și picioare umflate, un stomac balonat și un sentiment de moleșeală

Dacă ești ca majoritatea bărbaților, ai putea să adaugi mai puțină sare în dieta ta. Sodiul este inamic când vine vorba de retenția de apă. Dar nu este singurul. Și dieta poate fi o problemă.

De ce corpul tău reține mai multă apă atunci când ții dietă? Și ce poți face în privința asta? Mai jos sunt 4 metode prin care să eviți să te umfli ca un balon de fiecare data când încerci să slăbești.

1. Nu te înfometa

Studiile au arătat că un deficit prelungit de calorii crește foarte mult nivelul hormonului de stres, cortizon. Acest lucru cauzează multe efecte asupra corpului, precum rezistență la insulină, acumularea grăsimii în stomac și retenția apei.

Pe când deficitul de calorii este necesar pentru slăbire, nu fii foarte agresiv cu el. Este de asemenea important să aplici încă un sfat la care vom ajunge imediat. 

2. Nu te supra-solicita prin efort fizic

Evident, mișcarea este obligatorie dacă vrei să arzi grăsimea, să-ți mărești masa musculară și să slăbești. Dar exagerând înfometându-te, crești nivelul cortizonului. Poate vei reuși să arzi caloriile, dar retenția de apă va crește enorm. Nu are sens să slăbești dacă în continuare te simți umflat și balonat.

Exercițiile de intensitate mică, scad nivelul cortizonului, pe când exercițiile grele creează o creștere ușoară a acestuia, dar ajută totodată corpul să facă față efectelor negative ale stresului pe termen lung. Metoda câștigătoare este moderația

3. Profită de mesele în care să trișezi

Sună prea frumos să fie adevărat, dar a fost dovedit științific că ”cheat meals” în perioada de dietă cu puține calorii te ajută să elimini apa în exces.  Cel mai cunoscut experiment a fost “Minnesota Starvation Experiment” unde voluntarii au fost supuși unei diete cu puține calorii.  

Când le-a fost oferită o masă cu multe calorii pentru a sărbători jumătate din perioada experimentului – au slăbit foarte mult în acea noapte, la propriu. Nivelul lor de cortizon a scăzut dramatic și ca rezultat la fel și nivelul apei în exces. 

4. Consumă un diuretic de calitate

Am menționat și mai devreme, când slăbirea are loc, celulele de grăsime elimină toxinele și hormonii, iar corpul tău începe să elimine apa în exces. Acesta este momentul când ficatul și sistemul limfatic au nevoie de susținere.

În acest mixt de retenție de apă și reziduuri care nu sunt eliminate, te poți simți amețit sau chiar bolnav.

Având un diuretic de calitate ca Turbo Fix formulă îmbunătățită, poți elimina apa în exces în timp ce nivelul mineralelor rămâne intact.

Turbo Fix formulă îmbunătățită elimină 27% din apa în exces, reduce umflarea și balonarea, elimină toxinele din corp și susține cel mai important organ de ardere a grăsimilor – ficatul. Cel mai bun lucru este: datorită formulei avansate și a ingredientelor naturale, rezultatele vor veni după câteva zile.

Produse pentru tine

RETENȚIE APĂ / BALONARE
-61%
Preț special 31,00  RON Preț obișnuit 79,00  RON
Vezi produsul