Cum arată ziua unui sportiv de triatlon în izolare?

Tomáš T. este reprezentanul Slovaciei în competiția de triatlon. Practică triatlonul de 3 ani, dar încă din primul an a început să participe la cupele europene și să ocupe poziții fruntașe în competiții.
El are în continuare multe ambiții și campionate sportive, pe care și-ar dori să le câștige.
Îți poți imagina cum poate afecta situația actuală viața unui sportiv de vârf?
Află cum arată o zi în izolare pentru el.

Tomáš: „Carantina m-a lovit cel mai mult prin închiderea bazinelor de înot. Pentru mine ca fost înotător, piscina a fost mereu o parte din viața zilnică, așa că sunt foarte fericit când se încălzește afară și putem merge la lacuri să înotăm.

Dacă nu se încălzește, antrenamentele de înot au loc acasă și încercăm să ne menținem performanța de înot în diverse moduri - în special antrenamente de forță - antrenorul ne trimite ceva nou în fiecare zi și încerc să urmez regimul de antrenament 100%.”

O zi în izolare a unui sportiv de triatlon

„Pentru că piscinele sunt închise, dorm mai mult decât de obicei când mă trezesc la 6:00 în timpul săptămânii și înot deja la 7:00. Acum mă trezesc în jurul orei 9:00 și înainte de micul dejun fac o alergare ușoară de 30 de minute afară.

Am mâncat terci de ovăz la micul dejun. Am făcut o scurtă pauză și am urmat instrucțiunile antrenorului, urmat de antrenamentul pe bicicletă. Dacă vremea este proastă afară, suntem nevoiți să o facem în casă pe un simulator sau pe role. Azi antrenamentul meu a durat 1,5 ore în casă.”

„A urmat prânzul (poți găsi rețeta la sfârșit), iar după-amiaza am mers încă o oră să-mi aerisesc capul cu o alergare ușoară.

Încerc să-mi antrenez mai mult mușchii de bază și să modific antrenamentele de înot, așa că prânzul a fost urmat de un antrenament de forță concentrat pe exerciții pentru abdomen. Înainte de antrenament, am consumat 1 plic de Easy Burn.”

Easy Burn este o băutură cu gust de piersici care arde grasimea. Oferă energie înainte de antrenament și de-a lungul zilei și crește semnificativ rezistența și performanța în orice activitate sportivă. 

„Niciodată nu omit exercițiile de întindere după antrenament.”

„Am luat cina și mi-am petrecut seara împreună cu iubita și mama mea și jucând board games.”

Tomáš sfătuiește

„Un sfat pozitiv pentru toți cei care citesc acest articol. Nu este nevoie să vă panicați din cauza virusului și să urmăriți noutățile zile întregi, deoarece ne agravează stresul. Haideți să ne concentrăm pe gândirea pozitivă și întărirea organismului, deoarece știți cum se spune, un spirit sănătos într-un corp sănătos.

Acum avem o oportunitate unică de a încetini pasul în viața noastră obișnuită și de a ne bucura de momentele zilnice. Pentru mine, această carantină înseamnă mai multe antrenamente și concentrarea pe punctele mele slabe, care sunt alergarea și ciclismul.”

Bonus: o rețetă atletică pentru un prânz ușor

„Fierbe carnea în apă. Tăie frunzele de salată, pune-le într-un bol, adaugă un vârf de sare și zahăr. Amestecă totul bine.

Taie castraveți, carnea, roșii și ardei în cubulețe mici și adaugă 1 lingură de ulei de măsline. Amestecă totul și la sfârșit adaugă sos de soia după gust.”

Produse pentru tine

ARDEREA GRĂSIMII
-50%
Preț special 89,00  RON Preț obișnuit 178,00  RON
Vezi produsul